Les Terres de l’Ebre caminen cap a la reserva de la Biosfera

Les Terres de l’Ebre passen un nou tràmit per a ser reserva de la Biosfera. Una candidatura que recordin, ja no inclou els municipis del nord de la Ribera d’Ebre que es troben en l’àrea nuclear d’Ascó.

Les Terres de l’Ebre han superat un nou tràmit de cara a ser declarades Reserva de la Biosfera per part de la UNESCO. Aquesta és la segona vegada que el territori ebrenc opta a aquest reconeixement, si bé en aquesta ocasió la candidatura ja no inclou els municipis que es troben en l’àrea nuclear d’Ascó ni de la indústria química que encara queda a la Ribera d’Ebre. El consell Consultiu Internacional per a les Reserves de la Biosfera ha recomanat l’aprovació de la candidatura ebrenca i ara caldrà esperar a la decisió definitiva que ha de tenir lloc entre els dies 27 i 30 de maig, quan està prevista la reunió  a París del Programa Home i BIosfera.

Recordem que els municipis que van quedar exclosos d’aquesta segona convocatòria són Riba-Roja d’Ebre, la Palma d’Ebre, Vinebre, Ascó, la Torre de l’espanyol, Flix i Garcia.

Comments are closed.