S’obre la navegació fluvial a l’Ebre

 

Amb més de dues setmanes de retard aquest cap de setmana s’ha pogut OBRIR la navegació fluvial pel tram final del riu Ebre. Després de tres mesos amb cabals que han arribat als 1400 metres cúbics per segon el volum d’aigua del riu ja ha començat a baixar i aquest cap de setmana l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre ha obert la resclosa de Xerta.

 

El cabal que baixa per l’Ebre en el seu tram final ja ha baixat per sota dels 800 metres cúbics per segon el que garanteix les condicions per una bona navegació. El director de l’Institut pel Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre, Jordi Borràs, s’ha mostrat molt satisfet ja que hi ha hagut molta gent que tenia ganes de poder navegar:

 

BORRASREOBRIR NAVEGACIO_15-04mp3

 

Les fortes pluges caigudes aquest hivern al nord de la conca i que fins i tot han provocat desbordaments en algunes poblacions han fet que la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre hagi hagut ordenar desembassaments controlats des dels pantans de Mequinensa i Riba-Roja. La crescuda del cabal de l’Ebre va començar el 13 de gener amb cabals que han oscil·lat entre els 800 i els 1400 metres cúbics per segon. El cabal màxim del riu al seu pas per l’estació mesuradora de Tortosa es va registrar el passat 4 d’abril amb 1462 metres cúbics per segon. Aquest increment del cabal va impedir que la passada setmana santa es pogués inaugurar la campanya de navegació fluvial.

 

 

 

 

 

Comments are closed.