Comença la 21ena recàrrega de combustible a Ascó II

La Central Nuclear Ascó 2 inicia la vint-i-unena recàrrega de combustible en la que s’han programat més de 10.400 ordres de treball. Una recarrega en la que s’utilitzarà per primer cop el nou magatzem temporal individualitzat de residus.

La unitat dos de la central nuclear d’Ascó es va desconnectar de la xarxa elèctrica la matinada del 6 d’abril per tal d’iniciar els treballs de la vint-i-unena recàrrega de combustible en la que es substituiran 64 dels 157 elements combustibles.

D’altra banda hi destaquen els treballs per tal de millorar la seguretat i l’eficiència de la central com la instal·lació del control digital d’escalfadors i la substitució dels rescalfadors separadors d’humitat. La central aprofitarà aquest periode de recàrrega per canviar el sistema d’enviament de dades al CSN, ho farà a través de correu electrònic millorant el procés de gestió d’informació que genera la planta. Per executar aquestes tasques la planta incorpora aquests dies un miler de treballadors addicionals, duplicant la plantilla que opera habitualment a la central.

Tot plegat en una recàrrega en la que es realitzarà la primera transferència d’elements combustibles gastats des de la piscina del grup 1 fins al nou magatzem temporal individualitzat.

Comments are closed.